4% prisstigning 01-01-2018


Posted on Nov 29, 2017 | By Hosting4Real

Pr. 01-01-2018 vil prisen stige med 4%, for at udjævne de prisforskelle der er sket gennem de sidste 5 år.

Dette indlæg giver begrundelsen til vores prisstigning på 4%.

EUR/USD valutakurs


En af de ting der har ændret sig i løbet af de sidste 5 år, er EUR/USD valutakursen. I midten af 2014 oplevede vi en betydelig ændring i valutakursen mellem EUR og USD og i løbet af et par måneder faldt euroens værdi meget i forhold til USD.

Most hardware and software used within many IT businesses get their market pricing based on USD, so a significant change to the exchange rate will reflect the direct cost towards European suppliers and customers.

Det meste hardware og software der anvendes inden for mange it-virksomheder får deres markedspris baseret på USD, så en væsenlig ændring i valutakursen, vil ændre de direkte omkosninger overfor europæiske leverandører og kunder.

EUR/USD valutakursen var d 28 november 2018 1.185 hvor tilbage i begyndelsen af Januar 2013 var kursen 1.3197, dette er et fald på 10.20%.

Dette betyder hvis vi købte noget til 1000 USD i Januar 2013, ville prisen være 757.8 euro, hvis vi foretog den samme ordre idag ville prisen være 843.9 euro.

DRAM og NAND chips priser steget


DRAM og NAND chips som bruges i RAM, SSDer og NVMe SSDer har over de sidste 18 måneder steget i pris grundet mangel på chips, dette bringer prisen op - hvilket som resultat betyder at vores hardware omkostninger også går op.

Hvis vi tager et par eksempler:

I Juni 2016 var prisen for 16 gigabyte DDR4 RAM godt 80 USD, idag ligger prisen på 210 USD for samme mængde RAM - dette er en stigning på 162.5%. (Kilde)

I Juni 2016 var prisen for 1TB (forbruger) SSD godt 320 USD, hvor den idag er 420 USD - en stigning på 31.25%. (Kilde)

Vi er meget afhængige af RAM og SSD'er i vores platform. Som følge heraf bliver prissætningen påvirket, når der er mangel. Manglen er ikke noget der er let at løse og vil ikke blive løst ihvertfald indenfor de næste 12 måneder, men nok også betydeligt længere.

Generel inflation


Der har været en generel inflation i løbet af de sidste fem år, hvilket betyder at prisen går op gennem årene med en lille procentdel.

Konklusion


Hvis vi kigger gennem de sidste 5 år, har vi set en stigning betydeligt højere end de 4% vi forhøjer priserne. Vi forsøger så meget som muligt for at undgå mulige prisændringer på grund af inflation, valutakurser og prisstigninger på hardware. Vi kom imidlertid til et punkt, hvor vi også skal sætte nogle af omkostningerne på vores kunder, hvis vi ikke ønsker at påvirke den generelle kvalitet af vores produkter og service, vi leverer.

Posted in: News